Σπίτια διασήμων που “δεν υπάρχουν”

Κάποιοι ζουν το παραμύθι τους σε εκκεντρικά, πολυτελή σπίτια που για άλλους φαντάζουν παλάτια.

Θέλουν να εντυπωσιάσουν; Βαριούνται τα συμβατικά; Εφαρμόζουν μια άρτια οργανωμένη στρατηγική μάρκετινκ; Όποιος και να είναι ο λόγος που κάποιοι διάσημοι επιλέγουν ή χτίζουν σπίτια που σε καμία περίπτωση δε τα λες φτωχοκαλυβάκια ούτε συνηθισμένες βίλες, εμείς τρελαινόμαστε να τα επισκεπτόμαστε διαδικτυακά. Και πού ξέρεις; Μερικά από αυτά μπορεί να καταλήξουν στον Spitogatos στο μέλλον. Δες λοιπόν τα 5 πιο “άντε γεια” σπίτια δημοφιλών καλλιτεχνών και όχι μόνο.

1. Ο ανεμόμυλος του Robert Downey Jr

Ναι, ο αγαπημένος πολλών Iron Man, έχει αγοράσει ένα ιστορικό κτίριο του 1885 που φέρει το σχήμα ανεμόμυλου στην κατεξοχήν ακριβούπολη της Νέας Υόρκης, το Εast Hampton. Για όσους αναρρωτιούνται, ο ανεμόμυλος είναι σε πλήρη λειτουργία και του κόστισε κοντά στα 10 εκ. ευρώ. Ο ιδιοκτήτης έχει διατηρήσει τον αρχικό σχεδιασμό του χώρου (και τις vintage ιδιορρυθμίες του) και τον απολαμβάνει με την τετραμελή οικογένειά του. Φυσικά, ο Robert έχει κάνει τις παρεμβάσεις του για να φέρει το μοντέρνο και πολυτελές στοιχείο στο σπίτι, με τη δημιουργία εξωτερικών πισινών, μπαρ, τεράστιων χώρων για ανάπαυλα και πολλά άλλα. Το μέγεθος του εν λόγω σπιτιού; Περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: http://hdailynews.blogspot.com/2017/05/robert-downey-jr.html

2. Ο πύργος της Enya

Πυργοδέσποινα και με τη βούλα η γνωστή τραγουδίστρια Enya (ναι, αυτή που ηχογράφησε το soundtrack του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”), αφού της ανήκει ένα πραγματικό Βικτοριανό κάστρο στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Killiney, λίγο έξω από το Δουβλίνο. Γειτονάκι με σταρ όπως ο Pierce Brosnan και ο Bono, η Ένια αγόρασε το πυργόσπιτό της για περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ το 1997. Τώρα, η αξία του ακινήτου κοστολογείται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή και οι πολλές γατούλες της περνάνε ζωή και κότα στο Manderlay (έτσι ονόμασε το κάστρο η Ένια), με τα 6 μπάνια και το Gothic στυλ, σε μια ήσυχη γωνιά της Ιρλανδίας.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://en.wikipedia.org/wiki/Manderley_Castle

3. Θα σε έχω βασιλισσα

Κάποιες γυναίκες ζητάνε ακριβά παπούτσια, αυτοκίνητα και πολυτελείς διακοπές από τους πλούσιους συζύγους τους. Η Jackie Siegel το πήγε λιγάκι παραπέρα όταν είπε “Εγώ θέλω ένα σπίτι που να είναι ακριβές αντίγραφο του παλατιού των Βερσαλλιών”! Και πράγματι, ο σύζυγός της, David Siegel (ιδιοκτήτης των Westgate Resorts, των οποίων η καθαρή αξία ορίζεται κοντά στο ένα δις δολλάρια – 825 εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά), επένδυσε 15 χρόνια από τη ζωή του και περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσει το δίδυμο αδερφάκι του παλατιού των Βερσαλλιών (8,300 τετραγωνικά μέτρα, παρακαλώ) στο Windermere της Φλόριντα. Ένα θα σου πω. Το σπίτι έχει 11 κουζίνες!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.foxbusiness.com/real-estate/queen-of-versailles-florida-mansion-construction

4. Έχω και διαστημόσπιτο… πάμε μια βόλτα;

Ο θρυλικός ηθοποιός Bob Hope πρέπει να ήταν σε διάθεση “θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω” όταν αγόρασε το περί ου ο λόγος σπίτι στο Palm Springs της Καλιφόρνια. Σχεδιασμένο με άκρως φουτουριστική διάθεση, το διαστημόσπιτο απλώνεται σε 2,100 τετραγωνικά μέτρα και φέρει ένα τεράστιο άνοιγμα για να μπορεί ο Βοb να βλέπει τον ουρανό, καθώς και μια καμπυλωτή χάλκινη οροφή. Προσθέτουμε σε αυτά το γήπεδο τένις, τις 6 κρεβατοκάμαρες, τα 10 μπάνια, τον ιδιωτικό καταρράκτη, τα τεράστια μπαλκόνια και τους υπαίθριους χώρους που χαρίζουν υπέροχες θέες και αρχίζουμε να δικαιολογούμε απόλυτα τα 41 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε ο ιδιοκτήτης το 2013 για να το πουλήσει.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.homestratosphere.com/bob-hopes-ufo-house-in-palm-springs-ca-listed-for-25-million/

5. Πού μένεις; Στο Μάτι του Ώρου

Η εκκεντρική Naomi Campbell, το πρώην σούπερ μοντέλο, έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά το “φτύσε με, να μη με ματιάσεις”. Από ψηλά, το οικολογικό σπίτι της στο Cleopatra Island της γειτονικής Τουρκίας έχει το σχήμα του ματιού του Ώρου – θεός του ήλιου για τους Αιγύπτιους (κάτι σαν τον δικό μας τον Απόλλωνα). Μοιάζει πολύ με το δικό μας “ματόχαντρο” με τις μπλε αποχρώσεις, όμως για τους Αιγύπτιους ήταν σύμβολο υγείας, βασιλικής υπεροχής και προστασίας. Το μοναδικό αυτό σπίτι έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να εξοικονομεί όση περισσότερη ενέργεια γίνεται.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.luxuo.com/the-lux-list/most-expensive/billionaire-gift-naomi-campbell-41.html

Θέλεις και άλλα τέτοια υπερ-παράξενα σπίτια; Αυτά σίγουρα θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Και αν όση ώρα διάβαζες για τα σπίτια των celebrities σου ήρθε η όρεξη για μια αλλαγή ή ανακαίνιση στο δικό σου υπέροχο σπίτι, μην πας μακριά. Χρησιμομοποίησε αυτό το εργαλείο για να έρθουν προσφορές από εταιρείες τεχνικών εργασιών και ανακαινίσεων στο email σου, χθες!

Join The Discussion

Compare listings

Compare